Voeding voor in je kraamweek

Je bent net bevallen en je voelt je kindje dan eindelijk in je armen. Na urenlang, wat soms als dagen geboorte geven kan voelen, ben je ineens dan niet meer zwanger. Lastig voor te stellen he? Je hoofd en lichaam craven naar eten, op dat moment maakt het eigenlijk niet eens meer uit welk eten. Een flinke hamburger met friet of die langverwachte sushi misschien?

En ik zeg zeker doen! Niemand kan jou als supermama tegenhouden en dat hoeft ook niet. Luister naar je craving en geniet daarmee dan vooral van het moment dat je je kindje op je borst hebt en je eindelijk gevoed mag worden door je partner of naasten.

Wat ik je natuurlijk ook wil meegeven in deze blog, is dat voeding een ontzettend grote rol speelt in je kraamtijd. Dat is waarschijnlijk ook waarom je op deze blog hebt geklikt. Dus zodra je je eerste maaltijd binnen hebt en je -hopelijk- samen een paar uurtjes hebt kunnen slapen, gun ik je vooral een gevoede en warme kraamtijd toe vol met gerechten die daar aan zullen bijdragen.

Mijn eerste go-to voor je kraamweek is dan ook bottenbouillon. Een echte oersoep getrokken uit de botten van runderen of kip. Vol met ijzer, collageen, magnesium en andere belangrijke voedingsstoffen die herstellend zijn voor je lijf. Je darmen hebben namelijk het nodige te verduren gehad de afgelopen periode en je verzorgt deze door het te voeden met veel warmte. Een bouillon is daar dus ideaal voor.

Dan kitchari, dit Ayurvedische gerecht is goed licht verteerbaar en reinigend voor je spijsvertering (agni). Daar waarbij er in je lichaam na de bevalling veel Vata energie (het lucht element) ontstaat, is het belangrijk om je lichaam zo weinig mogelijk te laten afkoelen. Kitchari brengt je lijf weer in balans en is ook nog eens hartstikke lekker. Het gerecht bestaat uit mungbonen, witte rijst, groenten als wortel en spinazie maar vooral veel helende kruiden zoals kurkuma, gember, komijn en niet te vergeten: ghee. 

Ghee is een echte must-have voor in je kraamtijd. Maar daarover deel ik een andere keer meer.

Mocht je nu denken: dit is allemaal heel leuk en aardig maar ik ben hoogzwanger, moe en heb geen idee waar te beginnen: I got you! 

Met mijn kraam-menu ontvang je alle bovenstaande gerechten, kruiden, voedzame snacks en meer om je eerste kraamweek geheel voorbereid en gedragen in te gaan.

Neem gerust contact met me op voor de mogelijkheden.

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Meer lezen?

Scroll naar boven