Doula diensten

Aanbod

Als doula bied ik je ondersteuning tijdens je pre-conceptie reis, je zwangerschap, bevalling en in je kraamtijd. Ik ben er om je emotioneel en fysiek bij te staan in jouw reis naar het moederschap. Dit doen we samen door te kijken waar je behoefte ligt en welke informatie voor jou van belang is. Maar nog belangrijker, door te voelen wat je nodig hebt om in een veilige, vertrouwde en warme omgeving geboorte te geven aan je kindje. 

En aan jezelf als mama.

Want ik geloof niet alleen dat jouw reis eindigt wanneer je eenmaal bevallen bent. 

Sterker nog, eigenlijk begint je reis pas net. Een goede basis richting het moederschap is essentieel en ik sta je met liefde bij om samen het vertrouwen te creëren dat jij dit kunt.

Heb jij een kinderwens?

Conceptie

De transitie van Maiden to Mother, ofwel Matrescence begint soms al ver voor de twee streepjes op je zwangerschapstest. Ik geloof dat een goede voorbereiding de basis is bij een kinderwens en weet uit eigen ervaring dat een gezonde cyclus en de juiste voeding en supplementen essentieel zijn voor een bewuste conceptie én zwangerschap. Daarnaast kan het opschonen en vrijmaken van gestagneerde energie en/of trauma ook een hele belangrijke rol spelen in jouw reis naar het moederschap.

Zelf ben ik vorig jaar begonnen aan mijn eigen pre-conceptie reis. Nadat ik het verdrietige nieuws ontving waarbij er afwijkende cellen werden gevonden in mijn baarmoeder, besloot ik het roer volledig om te gooien en dook ik in de wereld van orthomoleculaire en Ayurvedische gezondheid, met een hele andere manier van voeding, acupunctuur en de juiste supplementen als basis. Ik koos daarnaast voor een weg naar liefdevolle traumaverwerking en mocht de verbinding met mijn baarmoeder weer terug voelen. En fast forward naar een jaar later, kan ik met veel trots melden dat de cellen in mijn baarmoeder langzaamaan opgeschoond zijn!

Hoe kan ik je ondersteunen in jouw kinderwens?

Naast mijn scholing tot doula, heb ik een opleiding tot Ayurvedisch consulent afgerond en ben ik momenteel mijn opleiding tot Orthomoleculair therapeut bezig. Dit heeft me tot nu toe veel waardevolle kennis en verdieping rondom ons vrouwelijke lijf bijgebracht.

Samen zullen we dan ook door middel van een pre-conceptie traject aan de slag gaan met je maandelijkse cyclus, eetpatronen, hormoonhuishouding en emotionele gesteldheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de seizoenen van je cyclus, terug naar de basis met (oer) voeding, richtlijnen voor een bloedonderzoek, aansluitend advies rondom de juiste vitamines, supplementen en kruiden en samen kijken we liefdevol naar patronen die doorbroken mogen worden.

Voor meer informatie rondom een pre-conceptie traject, nodig ik je uit om vrijblijvend contact op te nemen.

Verbinding. (Zelf)vertrouwen. Intuïtief handelen.

Zwangerschap en geboorte

Tijdens je zwangerschap zul je merken dat er veel thema’s en (oude) patronen voorbij kunnen komen. Als jouw doula kijk ik liefdevol met je mee naar hetgeen wat meer aandacht en bewustzijn nodig heeft. Misschien herken je bij jezelf dat je onderbewustzijn zo af en toe stiekem ervoor zorgt dat je het lastig vind om bijvoorbeeld de controle los te laten. Neig je naar externe factoren en kun je lastig vertrouwen op jezelf. Of misschien voelt zakken in je lijf en kiezen voor ontspanning erg onwennig en merk je dat je sneller in je hoofd kruipt naarmate de bevalling dichterbij komt.  

Dit zijn allemaal hele natuurlijke reacties en je reis naar het moederschap vraagt dan ook om meer liefdevolle aandacht voor deze thema’s. 

Samen zullen we bespreken en voelen wat je nodig hebt, welke informatie belangrijk is voor je en hoe je straks weloverwogen beslissingen in vertrouwen kunt maken voor jou en je kindje.

Vragen die je jezelf kunt stellen hierbij zijn:

Hoe ziet mijn doula ondersteuning eruit?

Kennismaking

Samen plannen we een kennismaking in waarbij ik bij je thuis langskom om elkaar te leren kennen en bespreken we wat je graag zou willen van mij als jouw doula.

Utrecht
Breukelen · IJsselstein · Vianen · Nieuwegein · Culemborg · De Meern · Leerdam · Maarssen · Houten · Zeist · Loenen · Amersfoort · Hilversum

Eerste ontmoeting

Bij een fijne klik en akkoord van beide kanten plannen we het 1e gesprek in.

Tijdens dit gesprek informeer ik je bijvoorbeeld over het anatomische en fysiologische stuk van een geboorte. Ik help je bij het maken van een geboorteplan dat aansluit op je wensen en we gaan dieper in op meer ontspanning en verbinding.

Tweede ontmoeting

Tijdens het 2e gesprek gaan we fysiek voorbereiden op de bevalling en oefenen we samen verschillende houdingen met hulp van de rebozo die ondersteunend zijn tijdens het baren.

Eventueel bespreken we je geboorteplan en kraamtijd en sluiten we af met een ontspannend magnesium voetenbadje.

Op wacht

Vanaf week 37 sta ik op wacht voor je. Tussen ons laatste gesprek en de bevalling hebben we, inden je daar behoefte aan hebt, ook regelmatiger telefonisch of app contact.

Zodra het begint te rommelen bij je, bel of app je me en kom ik bij je thuis langs of in het ziekenhuis.

-Ik kies heel bewust voor een klein aantal ondersteuningen per jaar, desondanks zorg ik wel altijd voor een achterwacht die passend voelt voor je.-

Geboorte

Bij aankomst observeer en voel ik wat je nodig hebt en maken we het je zo comfortabel mogelijk. Ik zorg ervoor dat er voldoende rust en steun is om je gedragen te laten voelen. Via acupressuur, verandering van houding, zachte massage en liefdevolle energie mag je zakken in je lijf en kom je steeds dieper in je geboortebubbel.

Bij de aanwezigheid van je partner of familie zorg ik er ook voor dat zij je beter kunnen ondersteunen op de door jouw gewenste manier.

Na de geboorte

Na de geboorte blijf ik vaak nog ongeveer twee tot drie uur om ervoor te zorgen dat je rustig kunt settelen met je kindje en alles binnen handbereik hebt om volledig in je veilige en warme bubbel te blijven.

In de kraamweek kom ik vaak even kort langs om te kijken hoe het met je gaat en binnen 4-6 weken nemen we -mocht je geen postpartum ondersteuning nodig hebben- afscheid en overhandig ik je jouw persoonlijke geboorteverhaal.

De eerste veertig dagen.

Kraamtijd

De eerste veertig dagen. Ook wel de kraamperiode genoemd, is een herinnering die je voor altijd zal bijblijven. Ze zeggen vaak ‘’it takes a village’’. En daarmee wordt niet gelogen. Maar het dorp van mensen is vandaag de dag soms nog lastig te vinden. En dan is het ook nog belangrijk dat dit de juiste mensen zijn die je mag vertrouwen, je zullen dragen en voeden op meerdere lagen. Daarom is het aan jou om je tijdens je zwangerschap al zo goed mogelijk voor te bereiden op de kraamtijd.

Vragen die je jezelf kunt stellen hierbij zijn:

Als kraam doula sta ik je met liefde bij in die eerste veertig dagen. Samen kunnen we vooraf een kraamplan opstellen waarbij je voor jezelf duidelijk krijgt waar je straks behoefte aan hebt, wat je misschien helemaal niet dient, hoe je jouw wensen communiceert met je partner en familie en wat je nodig hebt om jouw ‘’village’’ te creëren.

‘’A postpartum mother will never forget the village that carried her.’’

Hieronder vind je het aanbod van mijn ondersteuning:

Kraambedmassage

De Ayurvedische massage Abhyanga (sanskriet voor oliemassage) is een mooi cadeau aan je recent bevallen lijf. Met warme, voedende sesamolie wordt het lichaam op een liefdevolle manier gemasseerd en gedragen waarbij er ruimte ontstaat om even helemaal in het lijf te mogen zakken. Tijdens de kraambedmassage worden er ook acupressuurtechnieken en lymfedrainage toegepast om de organen en energiepunten aan te zetten, waarbij afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Op een liefdevolle manier wordt er aansluitend aandacht besteed aan je buik. De plek waar je de afgelopen 9 maanden je kindje hebt gedragen. In overleg is er ruimte voor een kruidenstempelmassage en/of een borstmassage, bijvoorbeeld bij een lastige opstart van de borstvoeding.

Yoni-steam

Vaginaal stomen in je kraamtijd is een heerlijke manier om te ontspannen en los te laten. De stoomkruiden verwarmen je baarmoeder van binnenuit waardoor de zwelling sneller afneemt, je baarmoeder beter krimpt en ook helpt het stomen met het afvoeren van kraambloedingen en vochtophoping.

Enkele andere voordelen van vaginaal stomen zijn het preventief tegenhouden van infecties en aanhoudende naweeën. Stomen wordt daarnaast ook vaak ingezet bij het loslaten van emotionele pijn, bijvoorbeeld na een intense/traumatische bevalling of bij een mama die het lastig vindt om de verbinding met haar lijf weer terug te voelen.

Ayurvedische kraamvoeding

Warmte. Warmte. Warmte.
Wanneer je bevallen bent en je jouw kindje dan eindelijk in je armen mag houden, ontstaat er plots een lege ruimte in je baarmoeder. Die leegte vraagt om warmte, met als gevolg genezing. Bovenaan het lijstje van ‘ondersteuning voor de kraamvrouw’ staat dan ook warme, voedende gerechten.

Tijdens de kraamtijd zijn Ayurvedische kruiden als kaneel, kurkuma, gember en venkel goed voor je herstel. Groenten uit de grond zoals (zoete) aardappel, pompoen en wortel maar ook groene bladgroenten, peulvruchten en volkoren granen zijn ook belangrijke voedingsstoffen om van binnenuit te helen. Het verwerken van deze ingrediënten in stoofpotjes, soepen en curry’s zijn voedend voor je lijf en zorgt ervoor dat je die essentiële warmte in je baarmoeder behoudt.

‘’It takes 80 bites of food to make 1 drop of blood.
And 80 drops of blood to make 1 drop of mother’s milk.’’


Mocht je geen liefhebber zijn van koken of simpelweg geen tijd of energie hebben om vooraf dingen in te vriezen, bereid ik met veel liefde voedende maaltijden voor in je de kraamtijd.

Sluitingsritueel

Closing of the Bones is een ritueel uit Zuid-Amerika en wordt vaak gegeven als afsluiting van je kraamtijd. Dit mag na de eerste veertig dagen, 9 maanden of gewoon wanneer jij voelt dat het tijd is.

Tijdens de ceremonie wordt je gehele lichaam deel per deel gewiegd door de handgeweven Rebozo doeken en daarna ritueel gesloten. Het wordt weleens vergeleken met een cocon of zelfs een baarmoeder waarin je gedragen wordt. Naast dat het een mooie afsluiting is van de reis die je hebt gemaakt kan het ook ontzettend liefdevol zijn om dit met behulp van je partner of moeder te ontvangen.

Closing of the bones is ook een mooi ritueel bij een verliesgeboorte, in welke vorm dan ook.

Bij het Birth en Rebirth pakket ontvang je als cadeau een uitgebreide gids voor in je kraamtijd.  
de website is online!

nu 20% korting op alle geboorte en postpartum pakketten

de korting is geldig op de Birth en Rebirth pakketten

VERLIEZEN VAN EEN KINDJE

Rouwdoula

Een doula is er voor alle fases in een mensenleven. Ook tijdens de meest verdrietige momenten. Misschien heb je hartverscheurend nieuws ontvangen en wordt je kindje straks stil geboren. Of ben je overvallen door schrik toen je kindje besloot te vroeg te komen en heb je een verliesgeboorte ofwel miskraam ervaren. Ook kan het zijn dat je bewust kiest voor het afbreken van je zwangerschap, om welke reden dan ook, en heb je behoefte aan steun, liefdevolle handen en een luisterend oor.

Kaarsen verlies geboorte sterrenkind begeleiding Doula Utrecht

Hoe kan ik je ondersteunen?

Bij het verwerken van zo een groot verlies is je lijf in rouw. Naast de hormonale veranderingen die je lichaam doormaakt, weet ik uit ervaring dat het dragen van deze pijn ontzettend veel energie kost. Je gesteund en gedragen voelen tijdens deze momenten zijn dan ook cruciaal. Niemand kan de pijn die je ervaart van je afnemen, of voelen wat je doorstaat. Wel kan ik er in die momenten volledig voor je zijn. Als doula bied ik je de ruimte om je verhaal te delen met me en draag ik je met liefde tijdens je verlies. 

Ik luister met liefdevolle energie en volledig zonder oordeel.

Misschien vind je het fijn als er iemand bij je is tijdens een afspraak of inleiding. Of wil je dat er iemand op je wacht bij thuiskomst. Heb je behoefte aan een warme en voedende maaltijd of een liefdevolle aanraking waarbij je kunt zakken in je lijf en volledig mag ontladen.

En misschien ben je al wat verder in je rouw en verwerkingsproces en wil je je door middel van een mooi ritueel de herinnering aan je kindje en jouw zwangerschap eren en vastleggen.

Welke fase je je ook in bevindt, 

weet dat je het niet alleen hoeft te dragen.

Kennismaken?

Mocht je willen kennismaken of heb je concrete vragen, vul dan het contactformulier in en dan neem ik contact met je op.

Servicegebied

Utrecht · Maarssen · Breukelen · IJsselstein · Vianen · Nieuwegein · Culemborg · De Meern · Leerdam · Woerden · Houten · Zeist · Loenen · Amersfoort · Hilversum · Ede · Driebergen · Leidsche Rijn

Contact

Telefoon: +31 643103380
Email: info@circleoflifedoula.nl

Scroll naar boven